Меню
Перший Одеський кінофестиваль підбив підсумки
  • Тематика:
  • Публікація:
    26.07.2010
  • Переглядів:
    1007
  • Рейтинг:
    5.0/1
Перший Одеській міжнародний фестиваль віншував переможців. Статистика кіномарафону - 100 фільмів і 40 000 глядачів за майже 10 днів.

"Море, червона доріжка і найкраще кіно. Це не Канни, це українська "рів`єра". Перший Одеський міжнародний кінофестиваль за 9 днів свого існування довів, що він заслуговує на продовження ”, - зазначила журналіст Тетяна Селезньова.

Гості та учасники підсумовували кіносвято позитивно: приміром, актриса Ольга Кабо зізналась в коханні своєму першому режисеру Ярославу Лупію, американський режисер Вадим Перельман переконував, що закохався в Одесу й фестиваль, а голова журі Йос Стеллінг пожартував, мовляв, половину спиртного, яке було на фестивалі, випив його син та члени журі.

Потім дійшла черга й до переможців. Найкращим фільмом конкурсної програми стала стрічка російського режисера Андрія Кавуна "Дітям до шістнадцяти..". На радощах, по дорозі за статуеткою "Золотий Дюк", режисер чомусь зняв шкарпетки й черевики.

"Отримати перший приз, першого фестивалю - це щось грандіозне. Я спеціально роззувся, тому що, знаєте, чим більше безглуздих традицій, тим солідніше виглядає захід”, - заявив режисер-переможець фестивалю Андрій Кавун.

"Фільм переміг тому, перш за все, що в ньому всі професійні компоненти були вищі, переконливіші, ніж у решти картин, які теж досить професійно зроблені. Кіно переживає не кращий період зараз і тим приємніше було познайомитися з такою кількістю дійсно сильних, виразних картин”, - каже член журі Сергій Тримбач.

Головував в журі культовий голландський режисер Йос Стеллінг. Свого часу українське Міністерство культури не розрахувалось з ним за фільм "Душка", знятий, нібито, в ко-продукції з Україною. На Одеському фестивалі режисер, здається, забув про цю неприємну історію.

"Я абсолютно не ображаюсь на українських чиновників! На цьому фестивалі так багато моїх знайомих і просто чудових людей, що я погодився стати головою журі. Головне не гроші, головне - люди, які дивляться кіно, з якими можна його знімати. Взагалі розмови про гроші - це розмови посередніх людей”, - сказав режисер, голова журі Одеського кінофестивалю Йос Стеллінг.

Втім, вдруге працювати в ко-продукції з Україною Стеллінг наврядчи погодиться - каже, це складно. Але наступний фільм, за Чехівськими мотивами, зніматиме все ж таки в Одесі.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі