Меню
Пішов з життя співак та композитор Микола Мозговий
  • Тематика:
  • Публікація:
    31.07.2010
  • Переглядів:
    1287
  • Рейтинг:
    5.0/1
На 63 році раптово пішов з життя співак та композитор, заслужений артист України Микола Мозговий. О 6 ранку 30 липня у нього зупинилося серце.

У Національному палаці мистецтв "Україна”, генеральним директором та художнім керівником якого Микола Петрович був до останнього часу, шоковані звісткою про смерть керівника. Кажуть, ще вчора він був на робочому місці, працював і жартував, будував плани на наступний день.

"Це був не просто шок, не віриться просто і все, просто не віриться. Мені подзвонили вранці, я відразу ж поїхав до нього додому. До цих пір я не можу це усвідомити. Це була величина, це людина, мало того, що композитор і співак, і автор слів своїх, і прекрасний вокаліст, він ще й виявився відмінним менеджером”, - розповідає заступник гендиректора з технічних питань НП "Україна" Борис Клевцов.

"Де потрібно, він був суворий, а в принципі, він був дуже доброю людиною і він був хазяїном свого слова. Він завжди що обіцяв - все виконував, не забував нічого. Він облагородив територію, дуже доброзичливо ставився до співробітників, був дуже добрим і чуйним”, - додав головний адміністратор НП "Україна" Валентина Ящук.

Микола Петрович народився на Хмельниччині. Розпочав кар'єру естрадного співака в Івано-Франківському ВІА "Беркут". Закінчив Київську консерваторію, паралельно навчався у столичній студії естрадно-циркового мистецтва та Харківському юридичному інституті. Першу славу йому принесла пісня "Рідний край", яку виконала Софія Ротару. З 93 року Мозговий очолював Український мистецький фонд ім. Івасюка, влаштовував пісенні фестивалі, керував власною студією звукозапису, що згодом переросла в Державний театр пісні.

1999 року Микола Петрович був призначений завідувачем кафедри вокалу Інституту мистецтв при Національного педагогічному університеті імені Драгоманова. У Миколи Мозгового залишилась дружина Віолета, донька Олена та онуки - 16-річна Зоя та 12-річна Женя. Прощання з артистом відбудеться 1 серпня у палаці "Україна”. Співчуття родині Миколи Мозгового вже висловив Президент і його численні колеги.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar