Меню
Вогняна земля: Ушуайя - місто збудоване на межі безодні
  • Тематика:
  • Публікація:
    04.08.2010
  • Переглядів:
    1357
  • Рейтинг:
    5.0/1
Ушуайя - найпівденніше місто на планеті. Ушуайя - столиця провінції Вогняна земля, на півдні Аргентини.

До складу архіпелагу Вогняна земля входить понад 40 тисяч островів. Він відділений від материка Магелановою протокою, а від Антарктиди - протокою Дрейка. Назву архіпелагу дав Фердинанд Магеллан. Легендарний мореплавець був першим європейцем, який проплив повз Вогняну землю у далекому 1520 році. З моря мандрівники помітили численні вогні, тому з назвою довго не вагалися. Вже потім з’ясувалось, що вогонь розпалювали індіанці, які тоді мешкали на архіпелазі.

Завдяки дахам з хвилястого заліза, пофарбованого у різні кольори, Ушуайя нагадує скандинавські міста. Архітектура міста формувалась під впливом численних європейських завойовників, які дорогою до Індії колись тут зупинялись. В Ушуайї мешкають близько 45 тисяч осіб. Більшість населення заробляє на життя у туристичній галузі. Ушуайя оповита атмосферою таємничості, місто, немов, збудоване на межі безодні.

Кліматичні умови на Вогняній землі - ідеальні для туризму. Тут ніколи не буває надто спекотно або ж надто холодно. У серпні тут у середньому 0 градусів за Цельсієм, а у лютому - плюс 11. Однак природа у найпівденнішому місті світу буває і примхливою. Іноді впродовж дня тут може падати сніг та дощ. Природа щедро обдарувала Південноамериканський архіпелаг. У пейзажах гармонійно поєднуються зелені ліси, мальовничі гори та бурхливе море. На півдні Ушуайю омиває протока Бігля. Саме по ній проходить кордон між Аргентиною та Чилі.

Під тиском європейських колонізаторів індіанське населення у Вогняній землі повністю зникло. Впродовж XVI-XIX століть сюди прибули понад 200 експедицій із Європи. Впродовж 300 років тривала боротьба за регіон між англійцями, іспанцями та португальцями. Вогняна земля була ласим шматком для імперій. Її володар контролював прохід з Атлантичного у Тихий океан. У 1881 році архіпелаг поділили між собою Аргентина та Чилі.

На цих островах попрощалися чимало дослідників та мандрівників. Серед них і легендарний британець Джеймс Кук. Він загинув під час своєї третьої експедиції на Вогняну Землю. В кінці ХІХ століття сюди переселились численні фермери і почали розводити худобу. Зараз сільське господарство відіграє надзвичайно важливу роль в економіці регіону. Наостанок порада така: якщо ви заплануєте завітати на Вогняну землю, пакуйте валізи взимку. У південній півкулі у цей період - літо, тому найкомфортніші погодні умови для вас забезпечено.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar