Меню
Севастополь приймає Міжнародний фестиваль екзотичних авто
  • Тематика:
  • Публікація:
    07.08.2010
  • Переглядів:
    1006
  • Рейтинг:
    5.0/1
Автомобільна екзотика. Найдорожчі, найміцніші та найцікавіші автомобілі з’їжджаються до Севастополя на Міжнародний автомобільний фестиваль.

Очікують на дві тисячі машин з різних країн. Впродовж десяти днів учасники демонструватимуть свої авто та майстерність керувати ними. Фестиваль "Автоекзотика", який цього року вперше відбувається в Криму, вважають своєрідною олімпіадою з автомобільних видів спорту.

"Це ретро-автомобілі, випуску до 70 року, це спортивні автомобілі, це тюнінг, це рідкісні і унікальні автомобілі, кастом-автомобілі, виготовлені в єдиному екземплярі, а також автомобільні клуби і культові марки. Разом 8 номінацій", - каже організатор заходу Євген Петров.

Формат заходу - виставка автомобілів та автомобільні змагання. Більшість з них через спеку проходитимуть ввечері. Для участі обіцяють залучити понад 300 спортсменів-гонщиків з Росії, України, Білорусі, Молдови, Польщі та країн Балтії.

"В той момент, коли кожний з нас сідає в свої автомобілі, він зливається з ним. Ми стаємо єдиними цілими, таким чином, я вже не тілом управляю, а тілом автомобіля. Тільки так я можу відчувати будь-яке занос, будь-яку фішку, можу підійти до неї досить близько", - каже учасник змагань Олександр Грінчук.

Їдуть на "Автоекзотику" й ті, хто палити шини та напружувати мотор не збирається. Власники раритетних та саморобних авто - демонструють свій особливий статус. Севастополець Дмитро Огородников вперше показує свій автовитвір - це гібрид радянської "Победи" та німецького "Мерседеса". Автомобіль майстер доводив до ідеалу власноруч 8 років та присвятив своїм батькам.

"Ми для себе, ми вперше виїхали. Це взагалі перший показ цього автомобілю. Не знаємо ще які будуть відгуки, які будуть пропозиції", - каже власник авто Дмитро Огородников.

"Автоекзотика" - це найбільший автофестиваль в СНД. Він відбувається в три етапи, два з них проходять в Росії, третій - спортивний, відтепер щорічно планують проводити в Севастополі.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar