Меню
Алжир: шарм, архітектурна краса та природне багатство
  • Тематика:
  • Публікація:
    18.08.2010
  • Переглядів:
    1243
  • Рейтинг:
    5.0/1
Мальовниче місто між Середземним морем та Атласькими горами. Алжир - столиця однойменної держави.

Місто розташоване у самому серці середземноморського узбережжя. То ж не дивно, що Алжир доволі швидко виріс у велику агломерацію. Столиця розбудувалась навколо своєї серцевини - старого міста - Касба. Подорожі столицею Алжиру - справа непроста. Вулиці тут завжди переповнені. Тож краще податися у просторі парки і сади та сховатись у тіні екзотичних дерев. Сад Гамма займає площу понад 30 гектарів. У ньому ви побачите численні види екзотичних дерев та рослин. Крізь роки бурхливої історії Алжир зумів зберегти свій шарм, архітектурну красу та природне багатство. Найкрасивіші пейзажі, які змушують затамувати подих, зможете спостерігати, коли над Алжиром заходитиме сонце… Справжня гордість міста - вулиця Дідуш Мурар. Це - центр сучасного Алжиру і найбільш відвідувана вулиця столиці. Саме тут розташовані комерційний центр та університет.

Перлина архітектурного багатства Алжиру - будівля Головної пошти. Її звели на початку XX століття. Будівля виконана у нео-мавританському стилі. Жоден турист не покидає алжирську столицю, не побачивши неймовірного фасаду цієї споруди. В архітектурі Алжиру відчувається неабиякий вплив тенденцій кінця дев’ятнадцятого - початку двадцятого століть. Саме у цей період місто набуло своїх характерних та незабутніх рис.

Як і більшість великих міст Північної Африки, Алжир завдячує своєму розвитку порту. І наостанок порада: якщо ви вирушите в Алжир, пакуйте валізи у період з листопада до березня. У цей час тут - найсприятливіші погодні умови.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar