Меню
Аун Сан Су Чжи - маленька жінка, велика революціонерка
  • Тематика:
  • Публікація:
    19.08.2010
  • Переглядів:
    1148
  • Рейтинг:
    5.0/1
Її називають жіночим втіленням Махами Ганді. Попри переслідування Аун Сан Су Чжи стала міжнародним символом мирного спротиву.

"Я завжди думала, що наші зустрічі є дуже щасливими, і це тому, що люди відчувають смак справжньої демократії, вони можуть задавати мені ті питання, які ніколи нікому не могли задати, і коментувати все виключно зі своєї точки зору”, - каже лідер опозиції М’янми Аун Сан Су Чжи.

Аун Сан Су Чжи - відома опозиціонерка з М'янми. Левову частку її популярності забезпечив батько - легендарний генерал Аун Сан, відомий борець за незалежність М'янми. Його вбили у липні 1947, за півроку до того, як народ цієї азійської країни здобув самостійність.

Аун Сан Су Чжи вивчала філософію, політику та економіку в Оксфордському університеті. Коли в неї на батьківщині почалися масові демонстрації з вимогою змінити владу, Аун Сан Су Чжи не роздумуючи приєдналася до революціонерів. За таку діяльність її 6 років утримували під домашнім арештом. І він виявився не останнім. Військова хунта, яка правила М’янмою, настільки боялася цієї маленької жінки, що постійно продовжувала їй термін домашнього арешту.

На свободі вона опинялася лише на короткий час, проте використовувала його для поїздок у віддалені регіони країни, де агітувала за мирну зміну влади. За декілька місяців суд знову визнавав її винною у закликах до державного перевороту та забороняв виходити з власного будинку. Незважаючи на численні протести міжнародної спільноти та слабке здоров'я жінки, влада М'янми не погоджувалася звільнити Аун Сан Су Чжи. Проте навіть не виходячи зі свого дому, ця вона активно продовжувала боротися за краще життя для своїх співвітчизників.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar