Меню
У Венеції роздавали Золотих Левів
  • Тематика:
  • Публікація:
    11.09.2010
  • Переглядів:
    1144
  • Рейтинг:
    5.0/1
Головну нагороду фестивалю отримала Софія Коппола - за стрічку "Десь".

У центрі сюжету - стомлений славою голівудський актор. Його життя проходить в елітних готелях, в оточенні журналістів та готових на все шанувальниць. Одного дня до нього приїжджає його 12-річна донька. Лише спілкуючись з нею, актор розуміє наскільки порожнім є його існування.

У фільмі знялися не надто відомі актори - Стівен Дорф, якого широка публіка знає за бойовиком "Блейд", та Еллі Фаннінг - сестра знаменитої Дакоти. Стрічку "Десь" кінокритки одностайно назвали чи не найкращою роботою Софії Копполи - тонкою та зрілою. Однак, її перемога на фестивалі вже викликала незадоволені зауваження преси. Голову журі - Квентіна Тарантіно звинуватили в упереджених оцінках. Адже, як відомо, Квентін та Софія - давні друзі.

Деякі критики звертають увагу, що інші нагороди теж отримали ті кінотворці, яких з Тарантіно поєднує давня приязнь. Так, спеціальний Золотий Лев - за кінематографічні заслуги - дістався американцю Монте Хеллману, якого Тарантіно вважає своїм вчителем та кумиром. Присудження Срібного Лева іспанцю Алексісу де ла Іглесії за криваву гротескну драму "Сумна мелодія для кларнета" багато хто теж назвав доволі необ'єктивним судженням.

Один з головних фаворитів фестивалю - "Чорний лебідь" Даррена Аронофскі виборов лише одну відзнаку - роль Міли Куніс у цій стрічці визнали кращим акторським дебютом. Приз за кращу чоловічу роль отримав Вінсент Галло, який зіграв полоненого таліба у політичній драмі поляка Єжі Сколімовського "Необхідне вбивство". Кращою акторкою визнали Аріану Лабед із грецької стрічки "Аттенберг".

Незважаючи на критику рішень журі на чолі з Тарантіно, експерти одностайно підсумували - цьогорічна програма фестивалю була як ніколи сильною. Тож, жодне журі не могло б нагородити усіх достойних претендентів на Золотого Лева.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar