Меню
Афіни - колиска демократії та західної цивілізації
  • Тематика:
  • Публікація:
    01.11.2010
  • Переглядів:
    1142
  • Рейтинг:
    5.0/1
Греція надзвичайно приваблива для туристів. Переваг тут багато - і вигідне географічне положення, і клімат, і багата культурно-історична спадщина.

Греція - це унікальне зібрання пам’яток стародавньої і давньої культури просто неба. Туристів сюди манять численні пляжі, музеї, археологічні визначні пам’ятки, залишки цирків, театрів і храмів, а ще - традиційна привітність і гостинність греків. Щороку Грецію відвідують 12 мільйонів мандрівників. Для країни туристична галузь - найважливіша індустрія. Вона забезпечує роботою кожного десятого грека.

У самому серці Греції - Афіни. Це легендарне місто вважають колискою демократії та західної цивілізації. Назва столиці з грецької перекладається як "богиня мудрості". Святі гори та круті скелі, найдавніші храми і амфітеатри зберегли крізь багато століть свою неповторну красу. Афіни - найбільш відвідуване місто Греції. Туристи сюди приїжджають, щоб відвідати Акрополь, Плаку і Арголіду та інші визначні місця.

У центрі Афін здіймається головна туристична принада - пагорб Акрополя з пам’ятками епохи Перікла. Без Акрополя Афіни й Грецію годі уявити. Його звели на природному 150-метровому пагорбі. У давні часи Акрополь був місцем поклоніння. Будівництво Акрополя датують V століттям до нашої ери - саме тоді з’явився й Парфенон. До речі, у Афінах заборонено зводити будівлі вищі від Акрополя. В архітектурі Афін переважають невеличкі бетонні будиночки на 3-5 поверхів. Попри це, архітектура ділової частини міста зачаровує. Поміж маленьких вуличок затишно розташувалися сучасні готелі, з яких відкривається дивовижний краєвид.

У грецькій столиці ви можете прогулятись вуличками, якими колись ходив Сократ, де своїх учнів навчав Аристотель і де свої трагедії і комедії ставили Софокл та Аристофан. Наостанок дамо вам пораду: перш ніж планувати поїздку до Афін, варто пересвідчитися, що на цей час там не планують страйки. Акції непокори, які грецькі громадяни останнім часом проводять майже щомісяця, повністю паралізують Грецію.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar