Меню
Барселона - один із найбільших туристичних центрів Європи
  • Тематика:
  • Публікація:
    04.11.2010
  • Переглядів:
    977
  • Рейтинг:
    5.0/1
Місто славиться м’яким кліматом, багатою культурою, музикою, історією та футбольною командою. Мандрівники приїжджають сюди з усіх куточків світу.

Барселона - столиці Каталонії та друге найбільше місто в Іспанії. Тут проживає понад півтора мільйона мешканців. Чи не найбільшою туристичною принадою каталонської столиці є понад чотири кілометри неперевершених пляжів, тут знайдеться все необхідне для незабутнього відпочинку.

Першою серед архітектурних принад Барселони без сумніву є Храм спокути Святої Родини. Це чи не найунікальніша церква у Європі. Архітектор Антоні Ґауді розпочав спорудження Саґрада Фаміліа у 1883 році. Цей храм - дивовижне поєднання різних архітектурних стилів - готики, неоготики, модерну. Приваблює туристів і Національний палац. У цій чудовій будівлі з 30-их років знаходиться Музей каталонського мистецтва.

Історія міста розпочалась ще у ІІІ столітті до нашої ери, коли поселення тут заснували карфагеняни. Потім на цьому місці було поселення римлян Барсіно, звідки й походить сучасна назва міста. У середні віки Барселона була одним із найважливіших портів Середземного моря на рівні із Венецією та Генуєю. У центрі уваги всього світу Барселона опинилась у 1992 році, коли тут відбувались літні Олімпійські ігри.

Зараз Барселона складається із трьох частин - Старого міста, Нового міста та колишніх передмість. Діловий центр столиці Каталонії - Пласа де Каталунья - площа розміщена на стику Старої та нової частин міста. Вулиця Рамблас, яка перетинає Старе місто, вважається однією з найкрасивіших у світі. Ще Барселона славиться численними музеями - їх у місті налічується понад 40. Найвідоміший з них - Музей Пікассо. Барселонська кухня надзвичайно багата, сформована вона під впливом Середземномор’я. У її основі - морські продукти, оливкова олія та спеції.

Наостанок дамо вам пораду: під час відпочинку у столиці Каталонії будьте обачні! Барселону у 2010 році визнали світовим лідером за кількістю кишенькових крадіжок.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar