Меню
Копенгаген - таємничі історії казкової Північної Венеції
  • Тематика:
  • Публікація:
    09.12.2010
  • Переглядів:
    1047
  • Рейтинг:
    5.0/1
Столиця Данії - мальовниче місто Копенгаген. Це - місто-порт, місто-пляж та туристична Мекка з атмосферою маленького містечка.

Копенгаген розташований на острові Зеландія у західній частині Балтійського моря. Місто славиться прекрасними парками, каналами, будинками у стилі рококо та вузькими вуличками. Тут немає хмарочосів. Над дахами здіймаються лише вежі та шпилі. Данська столиця - це дивовижна гармонія мальовничих пейзажів та пожвавленості фінансового центру країни.

А ще - це одне із найстаріших міст у Європі. Його заснували у 1167 році. Тоді єпископ Абсалон звів фортецю, навколо якої і розрослося місто. Через кілька століть маленьке риболовецьке поселення перетворилося у процвітаючу метрополію.

Серце Копенгагена - Площа Ратуші. Саме тут починається найдовша пішохідна вулиця у Європі - Строґет. Вона манить не лише поціновувачів прогулянок, а й любителів шопінгу. Адже тут безліч сувенірних крамниць та розкішних магазинів. Втомитесь від покупок - радимо підкріпитися в кафе та ресторані - їх теж вдосталь. Копенгаген ще називають Північною Венецією. Адже данська столиця славиться своїми каналами, прогулянка якими відкриває усю таємничу історію цього казкового міста. Так-так, саме казкового, адже найбільше тут пишаються відомим казкарем Гансом Крістіаном Андерсеном. Його історії про Дюймовочку та Снігову королеву та гидке каченя досі із захопленням читають у всьому світі.

Наостанок порада: під час подорожі у Копенгаген неодмінно відвідайте маленьку русалоньку, яка буквально виплила зі сторінок однойменної казки Андерсена. Русалочка оселилася на прибережному камені данської столиці ще у 1913 році. За майже століття вона стала одним із символів Копенгагена.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar