Меню
Рим - найкрасивіше місто у світі
  • Тематика:
  • Публікація:
    01.01.2011
  • Переглядів:
    1162
  • Рейтинг:
    0.0/0
Усі дороги ведуть до Рима. Цей відомий вислів чудово ілюструє велич Вічного міста. Рим розташований на семи пагорбах і по праву вважається одним із найкрасивіших міст світу.

Рим - серце Італії. Мільйони туристів щороку відвідують Вічне місто, аби насолодитися шедеврами мистецтва та архітектури, а також історичними пам’ятками. Рим зумів унікально поєднати риси давнього міста та пожвавленої сучасної європейської столиці. Римські церкви, фонтани, палаци, храми та древні руїни змушують затамувати подих.

Легенда про створення Рима, яка розповідає про братів Ромула та Рема, які заснували місто у 753 році до нашої ери на пагорбі Палатин, відома майже усім. Сьогодні Рим - найбільша туристична принада усієї Італії. У його межах розташовані безцінні пам’ятки античності, а також місто-держава Ватикан. Головні козирі міста - Колізей, Римський форум, Пантеон та фонтан Треві. Архітектура Рима чудово відображає його майже трьохтисячолітню історію. Символ величі Вічного міста - Колізей, який вважають найвизначнішою пам’яткою всієї Італії. Його перша назва - Амфітеатр Флавіїв. Будівництво розпочав Веспасіан із роду Флавіїв ще у 72 році до нашої ери, а завершив його син Тит у 80 році нашої ери.

Колізей - найбільший амфітеатр у світі, заввишки 50 метрів. Він був розрахований на 50 тисяч глядачів. У роки Римської імперії глядачі тут споглядали гладіаторські бої. У первісному вигляді Колізей проіснував до VIII століття. Римський форум був торгівельним, політичним та релігійним центром Римської імперії. Форум пересікає Віа Сакра - священна дорога, яка піднімається на Капітолійський пагорб. Тут розміщений неймовірний ансамбль древніх будівель.

Ще одне місце, де неодмінно повинен побувати кожен турист, - фонтан Треві. Це можливо не найгарніший фонтан у Римі, однак без сумніву найзнаменитіший. Фонтан збудували у середині XVIII століття. Він представляє Нептуна на колісниці серед скелястих виступів та водоспадів.

Наостанок наша порада: під час відвідин Рима не поскупіться кинути щонайменше дві монети у фонтан Треві. За легендою, мандрівник, який кине монету у фонтан, невдовзі повернеться до Рима, а хто кине дві монети - назавжди закохається у Рим.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar