Меню
Україна - не Сицилія. Ми набагато крутіші...
  • Тематика:
  • Публікація:
    27.01.2011
  • Переглядів:
    1076
  • Рейтинг:
    5.0/5
Іноземці так і не навчилися відрізняти Україну від Росії. Спасибі, хоч вже знають: ведмеді у нас по вулицях не ходять. Настав час нових легенд. Канал «Діскавері» зняв серію фільмів про найнебезпечніші міста світу. І перший з них був про Одесу. Нам віддали пальму першості такі «каламутні місця», як Мексика, Сицилія і Коста-Ріка. Схоже, Україні є чим пишатися - вона нарешті потрапила у світовий туристичний рейтинг.

Одне з найбільш важливих питань за останні десять років - як залучити туристичні гроші в країну? За цей час встиг народитися і померти місцевий «зелений туризм», відкрилися і практично відразу зачахли центри національних промислів, готелі і т.д. А мандрівники в обіцяній кількості так і не ринули. Зате ми стали центром екстремального туризму. Хочеш побачити Чикаго 30-х, Сицилію 20-х чи Росію 90-х - їдь в Україну!

Американським журналістам можна сказати величезне спасибі: вони, мабуть, зробили те, що не вдалося нашим чиновникам. Тепер приплив екстремалів точно не вичерпається. Щоправда, знання предмету колег підкачало. Зате вийшло цікаво, захоплююче, з голлівудським розмахом... Ну і що з того, що одеські таксисти кажуть з найчистішим британським акцентом? І радять довірливим туристам відразу ж після приїзду знайти «дах» і заплатити йому - щоб вижити. Виявляється, саме Одеса, і тільки вона, - ареал проживання найкрасивіших жінок світу. Причому у кожної з них є заповітна мрія - вийти заміж за іноземця. Або, на худий кінець, походити з ним по магазинах. Вони продажні і підступні. Одесити поголовно залякані злісної мафією, яка контролює всі сфери життя. Саме тому люди відмовляються розповідати про підступи кримінальних авторитетів добрим американським журналістам, які пристають з розпитуваннями на вулицях. Все це винятково з побоювання.

Одразу видно: сценаристи попрацювали від душі. В однин тридцяти хвилинний фільм втілилися всі американські стереотипи і страхи. Такого навіть в анекдотах про іноземців не почуєш! Правда, по картині ситуацію не дотиснули ... Не вистачає 3Д графіки, шумових ефектів, корекції в лілові тони або взагалі під старе кіно. І, звичайно ж, не вистачає появи самого головного мафіозі в малиновому піджаку і з «калашом» напереваги. Україна справді видається іноземцям такою собі сумішшю лігва графа Дракули, Сицилії і китайського ринку.

Чи то з любові до міфотворчості, чи то від ліні дізнатися більше. За записами в блозі одного американця, який приїхав в Україну, можна побачити, як змінюється його настрій. «Куди ж заховати кредитку? Як доведеться виживати в цій країні? Мені страшно, звичайно, але все одно цікаво. Відчуваю себе майже першопрохідцем » до «Вау, тут пиво коштує 1 долар і неймовірно смачна їжа. Обов'язково поїдьте в Пирогово. І подивіться Софію. А які тут люди цікаві ».

Звичайно, почасти все сказане правда: ми корумповані і хитрі, з купою проблем і дивними людьми при владі ... І звинувачувати іноземців у тому, що вони не хочуть знати про нас правду, ми не маємо права. Світ став швидким, і людина дуже зайнята, щоб шукати непотрібну інформацію. Але з іншого боку - в когорті заглобалізованних країн нам вдалося зберегти свою самобутність. Тільки чи може це бути єдиним приводом для гордості?..

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar