Меню
Бухара – головна торгівельна точка Шовкового шляху
  • Тематика:
  • Публікація:
    05.02.2011
  • Переглядів:
    1069
  • Рейтинг:
    0.0/0
Обабіч Шовкового шляху, на території сучасного Узбекистану розташоване диво, про яке ми вам розповімо. Це - місце, де торгівля була головним зацікавленням людей.

Бухара знана у світі своєю чудовою давньою архітектурою. Однак сутність міста полягає у його первинному призначенні, яке походить від Шовкового шляху. Ще понад дві з половиною тисячі років тому тут було розташоване місто, яке було головною торгівельною точкою Шовкового шляху. Тоді Бухара славилася своїми ринками.

Особливістю Бухари є торгові доми, зведені наприкінці XVI століття. Саме вони зробили місто найбільшим торгівельним центром регіону. Місця торгівлі зовні виглядали наче мечеті. Власне, своїм виглядом вони підносили торгівлю до рівня релігії.

У Бухарі зосереджена ціла мережа таких будівель, кожна яких відповідала окремому виду торгівлі. Тут, наприклад, працювали ювеліри. Неподалік їхніх прилавків були розташовані обмінні пункти того часу. Поруч - крамниця для продавців головних уборів.

Чудова споруда з куполом, збудована у XVI столітті, ще тоді слугувала місцем торгівлі. Однак, вона й досі використовується за своїм первинним призначенням. Місцеві мешканці тут займаються торгівлею, як і їхні предки сотні років тому. Виробники шовку і досі працюють в одній з цих будівель. Торгівля - це хліб для жителів Бухари.

Розпочинати працювати тут ніколи не рано. На вулицях міста охоче торгують молодь та діти. Вулична торгівля у Бухарі досі процвітає. Це та сама діяльність, якою люди займались сотні років тому. Традиція була перервана лише одного разу в історії - у період радянського панування у ХХ столітті.

Радянська влада перетворила велетенські торгові комплекси у пустки. Однак зараз вони знову працюють на повну потужність. Торгівля у крові у кожного мешканця Бухари. Адже продавати та купувати - це те, що вони вміють найкраще.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar