Меню
Кінофестиваль "Берлінале-2011" відкрила "Залізна хватка"
  • Тематика:
  • Публікація:
    12.02.2011
  • Переглядів:
    1051
  • Рейтинг:
    0.0/0
Фільмом-відкриттям фестивалю стала нова робота Етана та Джоеля Коенів "Залізна хватка".

Компанію братам-режисерам на червоній доріжці склали актори стрічки - Джефф Бріджес, Джош Бролін, Хейлі Стейнфілд та голова цьогорічного журі Ізабелла Росселіні.

Рімейк класичного вестерну демонструвався поза конкурсом. Тож, першопрохідці червоного килима вже можуть спокійно зітхнути та розслабитися на переглядах інших стрічок. Тим більше, що "Залізна хватка" націлена на більш високі ставки - маючи десять номінацій на Оскара, фільм може впевнено розраховувати на як мінімум кілька найбажаніших у кіносвіті статуеток.

”Я дуже радий за цих чудових хлопців - Джоеля та Етана Коенів. Їхню творчість в чергове оцінили. Щиро кажучи, ми не сподівалися, що фільм спіткає аж такий успіх. Ми всі трохи приголомшені, але й щасливі”, - каже актор Джош Бролін.

Голлівудський ветеран Кевін Спейсі представив у Берліні фінансову драму "Вимога мАржі", зняту режисером-дебютантом Джей Сі Чендором. Тема стрічки видалася Спейсі дуже важливою та актуальною, тож він вирішив підтримати фільм своїм авторитетом.

”Знаєте, коли почалася фінансова криза, у кожній газеті почали писати про банкірів як про найжахливіших та найжадібніших істот, які коли не-будь крокували по Землі. Тоді як на мою думку, в більшості випадків, це прості звичайні люди, які мають звичайну роботу. Вони не заробляють мільйони доларів за одну ніч, вони просто виконують накази. Фільм саме про це - показати людську сутність тих, кого вже перестали вважати за людей”, - каже актор Кевін Спейсі.

Цьогоріч журі фестивалю недорахувалося одного члена - іранського режисера Джафара Панахі нещодавно посадили за ґрати у його рідній країні - через кінодіяльність. На честь "в'язня сумління" на Берлінале організували спеціальний показ його стрічки "Офсайд", за яку іранець вже отримав "Срібного ведмедя" у 2006 році.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar