Меню
Казкова карта покаже де народилися герої казок
  • Тематика:
  • Публікація:
    13.02.2011
  • Переглядів:
    1330
  • Рейтинг:
    0.0/0
Де народився Котигорошко? Тепер є шанс про це дізнатися!

У Києві створять казкову карту України. На ній будуть усі герої українського фольклору та казок, а також інформація про їхнє народження. Наприклад: родом з Київщини - Коза-Дереза та Незнайка. ”Друге наше відкриття, про нього мало хто знає, це Незнайка. Тому що мало хто знає, що він українець і Микола Носов, український казкар, який народився у місті Ірпінь провів там своє дитинство. Він жив на вулиці Квітковій, власне на якій і відбуваються всі події Незнайки. І зараз там є ця вулиця, цей будинок”, - каже ініціатор проекту "Казкова карта України" Марина Применко.

На віртуальній казковій мапі будуть вказані місця, де встановлені пам'ятники відомим казковим героям. Також організатори планують розмістити легенди, які підтверджують появу персонажів у тому чи іншому місці. Сучасний казкар Сашко Лірник ідею створення казкової карти підтримує. Мовляв і сам пише так, аби збереглося історичне коріння. У такому разі казка стає цікавою навіть для дорослих.

”От я пишу свої казки, я прив’язую їх конкретно, я знаю точно звідки де який герой взявся, навіть знаю вулицю де він живе - через межу від попа, проти хати кривої Ганьки. Точно в цьому селі Сабодаж жив такий чоловік охота в цьому самому місці. Я це роблю принципово, бо я хочу зберегти в казці частину географії”, - каже казкар Сашко Лірник.

За словами автора проекту Марини Применко - ідею створення казкової карти підкинули росіяни. Вони працюють над аналогічним проектом. А відтак домовилися обмінюватися інформацією аби уникнути появи одних і тих самих героїв народних казок на обох картах.

”Головна мета цього проекту - це популяризація та осучаснення українських казок. Мені не подобається, що наші діти не знають, хто такий Івасик Телесик, звідки Незнайка, хто такі герої Всеволода Нестайка. Вони захоплюються Гарі Потером, але ж це не наші казки, не наша історія, не наші традиції”, - каже ініціатор проекту "Казкова карта світу" Марина Применко.

За тиждень роботи над ідеєю найбільше вдалося зібрати інформації з Центральної та Західної України. По завершенню проекту автори ідеї хочуть розповсюджувати казкові мапи у школах та дитячих садках.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar