Меню
Закохані відзначають День Святого Валентина
  • Тематика:
  • Публікація:
    14.02.2011
  • Переглядів:
    1032
  • Рейтинг:
    0.0/0
Сьогодні закохані святкують свій день, обмінюючись подарунками та "валентинками". Роблять їх у формі сердечок, а всередині пишуть вірші та освідчення в коханні.

У рідному місті Ромео та Джульєтти - Вероні - нагородили авторок найкращих любовних листів. Відзнаки отримали троє молодих жінок із Великої Британії, США та Італії.

"Джульєтта - це ідеал, це порадниця, до якої можна звернутись. Тому листи пишуть не персонажу п'єси, а подрузі, яку зустрічають щодня”, - каже переможниця конкурсу Валентина Зілоккі.

А в Мілані влаштували виставку-продаж "Екс у місті": на експозиції зібрали речі, що нагадують їхнім власникам про давнє кохання. Продавши пару рукавичок або м'яку іграшку, можна позбутися нав'язливих спогадів про романтичні переживання.

"Ось примус, на якому я вперше спробував приготувати вечерю для коханої. І це була найгірша вечеря в моєму житті. Яєчня згоріла”, - розповів учасник виставки Джанні Фоджа.

День Святого Валентина, як свято кохання, у Європі відзначають із ХVIII сторіччя. Згідно з переказами, Cвятий Валентин був римським священиком, який таємно вінчав закоханих, за що поплатився життям. Саме його життя теж було овіяне романтикою. Як священнослужитель, що дав обітницю безшлюбності, він не міг відповісти на почуття закоханої дівчини, але в ніч перед стратою надіслав їй прощальну записку, яку, мабуть, і можна вважати першою в історії "валентинкою".

Водночас існує також версія про язичницьке коріння цього свята, яке було пов’язане з пробудженням природи та кохання.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar