Меню
Британці назвали найуспішніші та найкращі книги десятиліття
  • Тематика:
  • Публікація:
    14.02.2011
  • Переглядів:
    1583
  • Рейтинг:
    0.0/0
Британський журнал The Bookseller склав рейтинг найбільш комерційно успішних британських книжок 2000-х років. У списку домінує "Гаррі Поттер".

Перше місце в списку бестселерів зайняв "Код да Вінчі" Дена Брауна, британські тиражі якого складають 5,2 млн примірників. Інша книга цього письменника "Ангели і демони" розмістилася на сьомому місці.

У десятку головних бестселерів увійшли всі сім романів про хлопчика-чарівника, написані Джоан Роулінг: "Гаррі Поттер і дарунки смерті" (2 місце), "Гаррі Поттер і орден фенікса" (3 місце), "Гаррі Поттер і напівкровний принц" (4 місце), "Гаррі Поттер і кубок вогню" (5 місце), "Гаррі Поттер і філософський камінь" (6 місце), "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану" (8 місце) і "Гаррі Поттер і таємна кімната" (9 місце).

Замикає топ-10 головних британських бестселерів 2000-х років Загадкове нічне вбивство собаки Марка Хеддона - психологічна драма, розказана підлітком-аутистом. Головними бестселерами нон-фікшн стали "Коротка історія всього у світі"Білла Брайсона і "Нова революційна дієта" Роберта Аткінса, які перебувають відповідно на 13 і 14 місцях.

Загалом за минуле десятиліття вийшло 47 книг, які були продані тиражем понад 1 млн. екземплярів. При цьому в топ-100 бестселерів потрапив лише один Букерівський лауреат - "Життя Пі" Янна Мартела. Нагадаємо, що напередодні британці склали рейтинг найуспішніших з комерційної точки зору письменників 2000-х років. Очолила список Джоан Роулінг. Сам список подано нижче.

Джоан Роулінг - найбагатша письмениця світу, повідомляє американський журнал Forbes. Щосекунди вона заробляє 5 фунтів (близько 9 доларів). Автор серії книг про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера, перша з яких вийшла в світ у 1997 році, минулого року заробила в цілому 300 млн доларів, передає Бі-Бі-Сі. Її дохід в шість разів перевищує дохід письменника, який займає друге місце - Джеймса Паттерсона, автора знаменитого бойовика "І прийшов павук...". "Сенсація дитячої літератури" - так журнал назвав книги Роулінг. "Саме чаклунство перетворило Роулінг з бідуючої матері-одинака, яка живе з матеріальної допомоги держави, в автора бестселерів і мільярдера.

Тільки серія фільмів про Гаррі Поттера зібрала у світі прибуток у розмірі 4,5 млрд доларів. А в планах кінематографістів - ще три фільми", - коментує Forbes успіх письменниці. З першого ж роману серії - "Гаррі Поттер і філософський камінь" - книги Роулінг миттєво завоювали світ. Їх сукупний тираж перевищив 400 млн екземплярів, вони перекладені в цілому 67 мовами. Остання на сьогоднішній день книга з серії "Фатальні мощі" вже розпродана у світі в кількості 44 млн екземплярів, хоча вийшла в світ тільки цього літа. Лише за перших 24 години, за даними журналу, було продано 15 млн книг.

В свою чергу Роулінг не виключає можливості продовження своєї казкової епопеї про пригоди юного мага Гаррі Поттера. Нагадаємо, раніше Роулінг стверджувала, що книга "Гарі Поттер і фатальні мощі" стане останньою книгою в серії, і що пригоди юного мага мають завершитися до закінчення ним школи Хогвартс.

На третьому місці в списку автор романів-жахів Стівен Кінг, за ним слідуєТом Кленсі, що прославився бойовиком, який вийшов в 1984 році, "Охота за Червоним жовтнем". На п'ятому місці - Даніель Стіл. Шосте ділять Джон Грішем і Дін Кунц. Автор романа "Стовпи Землі" Кен Фоллет - на восьмому місці. Автор романів про Стефані Плам Джанет Івановіч - на дев'ятому. Замикає список найуспішніших письменників американець Ніколас Спаркс.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar