Меню
На виставці - Грузія сучасна і Грузія 10 років тому
  • Тематика:
  • Публікація:
    18.02.2011
  • Переглядів:
    988
  • Рейтинг:
    0.0/0
Грузини знову стали ближчими до українців, цього разу завдяки фотографіям. У Львівському палаці мистецтв відкрили виставку світлин, які відображають, якою була Грузія 10 років тому, і якою є зараз.

Фото засвідчують зміни у житті кавказької країни в різних сферах - від військової до освітньої. За ці 10 років Грузія отримала якісно нове обличчя завдяки реформам у медицині, поліції, вищій освіті. Та найголовніше, країну змінює туризм і реставрація пам’яток.

"Навіть кожен турист,який приїжджає до нас в Грузію, для кожного грузина - то гордість. заїхати в маленьку частину Кахетії, котру ми відреставрували, новий аеропорт, нові дороги, будівництво стадіонів, і найбільша гордість кожного грузина на даний час є Батумі, яку ми відновлюємо”, - сказав почесний консул Грузії у Львові Леван Куджаїдзе.

Грузини зізнаються українцям у братерстві, кажуть, ми найближчі по духу. Україну називають своїм стратегічним партнером №1, а вже потім Америку і Євросоюз. Формував колекцію світлин Інститут світової політики за підтримки посольства Грузії. Авторами є відомі на Кавказі фотографи.

"Знайти ці світлини було не так легко, вони були в досить поганій якості. В нас була ідея, щоб це були тільки грузинські фотохудожники, тому важливо було поєднати і художність, і якість, і ще й наповнити якимось змістом ці фото”, - розповіла директор Інституту світової політики Олена Гетьманчук.

"Виставка мотивує звертати увагу і на наше навколишнє середовище, на наші архітектурні цінності і більше зусиль прикладати до того, щоб воно відновлювалося”, - каже директор Палацу мистецтв Юрій Гнатковський.

Виставку вже бачили у Софії Київській, а після Львова повезуть на Схід і Південь України, щоб усі українці взяли собі приклад з дружнього народу.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar