Меню
Гранд-канал - головна принада Венеції
  • Тематика:
  • Публікація:
    22.02.2011
  • Переглядів:
    1015
  • Рейтинг:
    0.0/0
Над цим дивом нависла загроза. Хвилі Адріатичного моря здіймаються щоразу вище, до порогів Венеції. Венеція - місце де уже понад тисячу років зустрічаються дві світи.

Мистецтво та торгівля сплелися поміж мальовничими палацами і неповторними соборами. В самому серці міста - його головна принда - так звана артерія Венеції - Гранд-канал. Чогось подібного ви не побачите ніде у світі. Це - велетенське водне шосе, обабіч якого вишикувались розкішні палаци. Шедеври архітектурного мистецтва тут немов на плаву.

Гранд-канал - найбільший у Венеції, він проходить через усе місто. Сотні будівель та споруд стоять лише на дерев’яних опорах, вбитих у болотисте дно Венеції. Тут палаци були торгівельними складами, а купці - королями. До Венеції звозили усі багатства світу. Розкіш будівель свідчить не лише про заможність старого міста. В архітектурі відобразилися традиції усіх країн, з якими торгувала Венеція. Особливо помітні східні мотиви.

Подорож неймовірним Гранд-каналом триває лише півгодини. Однак, це можуть бути найкращі тридцять хвилин у житті. Пропливаючи каналом, ви не оминете Ка д’Оро - один із найкращих палаців Венеції. Споруджена у 15 столітті, будівля колись сяяла золотом. Далі за курсом - міст Ріалто. Це перший великий міст, який з’єднав купецьку частину Венеції з містом політичної еліти. Неповторні храми Венеції - не лише пам’ятки архітектури. Вони й досі виконують свою звичну релігійну місію, чим повертають частинку минулого у сьогодення.

Гранд-канал - це подорож крізь віки. Однак скільки часу залишилось існувати цьому диву, знає лише море.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar