Меню
Facebook об’єднує сотні мільйонів людей по всьому світу
  • Тематика:
  • Публікація:
    15.03.2011
  • Переглядів:
    1156
  • Рейтинг:
    0.0/0
І більшість з них вже не уявляють жодного свого дня без спілкування онлайн. Це - зовсім не релігія, але цілком може нею стати. Втім, досить загадок, ця потужна сила - Facebook.

Зараз аудиторія найпопулярнішої соцмережі в світі перевалила за 600 мільйонів юзерів і стрімко зростає щосекунди. У порівнянні з 2004 роком, коли стартував Facebook і його аудиторія становила всього кілька тисяч студентів Гарварду, це - фантастичний показник.

Засновник мережі Марк Цукерберг переконаний - його дітище було просто приречене на успіх. Адже ідея про об’єднання людей зі всього світу у соцмережі вже давно висіла в повітрі, а він просто правильно нею скористався. Про Цукерберга знімають фільми, наймолодший у світі доларовий мільярдер процвітає і не збирається зупинятися на досягнутому.

Але... Завжди в історіях успіху є одне маленьке "але”, яке за дивним збігом обставин може перерости у дуже неприємну річ. Виявляється, ідеєю Цукерберга зацікавилися спецслужби. Адже це так зручно - у будь-який час мати доступ до масивів приватної інформації. А хто володіє інформацією - той володіє світом.

Приміром, мало хто знає, що венчурні фірми ЦРУ є власниками солідного відсотку акцій Facebook. Це дає спецслужбі повне право переглядати інформацію про підозрілих осіб. Звісно, таким чином силовики попередили не одну тисячу терактів і врятували не одну тисячу людських життів. Адже терористи просто не могли не скористатися усіма можливостями соцмережі для планування своїх злочинів.

Втім, під прицілом опинилися мільйони юзерів по всьому світу. Адже де гарантії того, що, приміром, відверта фотосесія не стане предметом тиску на людину, навіть через 20 років після її публікації у мережі? Відтак, питання про те, що є Facebook - велике зло чи велике добро - буде ще довго актуальним.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar