Меню
Річард Берд - перша людина, яка пролетіла на літаку над полюсами
Річард Берд. Це ім’я не один десяток років надихало дослідників Арктики та Антарктики. Він став першою людиною, яка пролетіла на літаку над Південним та Північним полюсами.

Втім, недоброзичливці стверджували, що відважний авіатор трішки прибрехав щодо свого останнього досягнення, але згодом історія все ж розставила усі крапки над "і". Як би там не було, але Річард Берд зробив фантастичний внесок у дослідження крайніх точок Землі. Він народився у 1888 році у відомій родині зі штату Вірджинія. З дитинства захоплювався небом, тож обрав шлях пілота. Берд взяв активну участь у Першій світовій війні. Коли настала пора повертатися до мирного життя, він взявся за розробку навігаційних пристроїв для літаків.

Але Берд у всьому хотів бути першим. Тож задумав доволі ризиковану авантюру як на той час - пролетіти над Північним полюсом. І він це зробив у 1926 році разом з колегою Флойдом Беннетом. А вже за три роки Берд зумів пролетіти і над Південним полюсом. Під час останнього польоту дослідник уклав детальну карту Антарктики. За свої досягнення він отримав численні нагороди від уряду США, і у 1930 році став контр-адміралом флоту США. Він і далі продовжував займатися улюбленою справою - відкривав білі плями на карті світу.

Берд здійснив кілька ризикованих експедицій до Південного полюсу. Група Берда кілька разів опинялася на волосок від смерті - дошкуляли потужні снігові бурани, наднизькі температури та відсутність спорядження. Проте Берд з гідністю переніс всі незгоди. До слова, на честь Берда назвали американську антарктичну станцію та національний центр полярних досліджень. Після численних експедицій Берд вирішив присвятити себе розробці спеціального спорядження, яке б допомогло людям на полярних станціях.

Берд помер у 1957 році проте справа його жива і сьогодні - сотні відчайдухів досліджують полюси землі, маючи перед собою приклад відважного американця.

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar