Меню
Євробачення 2011, фінал, результати
  • Тематика:
  • Публікація:
    15.05.2011
  • Переглядів:
    1644
  • Рейтинг:
    5.0/2
Доброго вечора, Європа! Саме такими словами розпочався 56-фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2011" у Дюссельдорфі.

Усупереч прогнозам експертів та букмеров, які пророкували перемогу французькому виконавцю з оперним голосом, ситуація склалася трішки інакше. Про сам хід голосування і переможців ми вже повідомляли. Кому не в терпець, можете одразу ту статтю прочитати. А поки не будемо на цьому зациклювати Вашу увагу. Почнемо з історії. Євробачення проводиться з 1956 року. Місцем проведення є столиця країни, чий представник виграв конкурс у попередньому році. Через велику кількість учасників були введені кваліфікаційні раунди - два півфінали. Автоматично до фіналу потрапляють лише країна господар конкурсу і країни-засновниці конкурсу: Великобританія, Німеччина, Франція, Іспанія, Італія.

Результати першого півфіналу (місця, після голосування за системою голосування "50/50"):
1. Греція
2. Азербайджан
3. Фінляндія
4. Ісландія
5. Литва
6. Грузія
7. Угорщина
8. Сербія
9. Росія
10. Швейцарія
11. Мальта
12. Вірменія
13. Туреччина
14. Албанія
15. Хорватія
16. Сан Марино
17. Норвегія
18. Португалія
19. Польща

Результати другого півфіналу (місця, після голосування за системою голосування "50/50"):
1. Швеція
2. Данія
3. Словенія
4. Румунія
5. Боснія і Герцеговина
6. Україна
7. Австрія
8. Ірландія
9. Естонія
10. Молдова
11. Бельгія
12. Болгарія
13. Словаччина
14. Білорусь
15. Ізраїль
16. Македонія
17. Латвія
18. Кіпр
19. Нідерланди

Детальніше, про виконавців, їх пісні, відео виступів та отримані бали можна переглянути тут за результатами Першого та Другого півфіналів.

Отож, пройшовши "решітку" півфіналів, ми потрапили до фіналу. За день до початку фіналу, відбулося жеребкування номерів виступів у ньому. Ну, що ж. Фінал розпочався. Так само, як і голосування. Цього року голосування розпочалось одразу по початку, а не опісля закінчення виступу останнього учасника. Почнемо підбивати підсумки. Отже, конкурсанти:

1. Фінляндія. (21 місце, 57 балів)
Фінляндію представляв Аксель Енстрем (псевдонім Paradise Oskar) з піснею "Da da dam". Пісня про екологію та навколишнє середовище (чимось змістом нагадала минулорічну пісню нашої Альоши). Загалом, номер сподобався. Нічого зайвого.



2. Боснія та Герцеговина. (6 місце, 125 бал)
Країну представляв Діно Мерлін, один із найпопулярніших на Балканах виконавців. До речі, саме він - автор першого національного гімну Боснії та Герцеговини. Пісня "Love in rewind" - типова історія людей середнього віку, які зважують те, що вже відбулося, та замислюються про майбутнє.



3. Данія. (5 місце, 134 бали)
"A friend in London" - ось така назва гурту, що цьогоріч представляв Данію. Їхня пісня "New Tomorrow" про можливість змінити світ на краще. Сподобалась. Хоча, скажемо чесно, пісня здалася плагіатом.



4. Литва. (19 місце, 63 бали)
Евелені Сашенко (Evelina Saszenko) на конкурсі представляла Литву, з піснею "C'est Ma Vie" ("Це моє життя"). Харизматична, гарна виконавиця. Пісня лірична, зачепала за душу, проте чогось бракувало...



5. Угорщина. (22 місце, 53 бали)
Каті Вольф (Kati Wolf) виступала за Угорщину з піснею "What about my dreams". Відчувалося, що співачка націлена на перемогу. Пісня гарна, драйвова.

6. Ірландія. (8 місце, 119 балів)
А от Ірландію цьогоріч представляли два близнюки зі сценічним псевдонімом "Jedward". Композиція "Lipstick" була написана спеціально для хлопців. І це відчувалося. Цікаво було спостерігати. як ці два "енерджайзери" ведуть себе на сцені. Та і пісня незвична, цікава. Легко запам'ятовується.



7. Швеція. (3 місце, 185 балів)
Цьогоріч Швеція не стала церемонитись як минулі роки, і відправила на конкурс харизматичного, талановитого хлопця Еріка Халеж Сааде з безсумнівним хітом "Popular". Гарно поставлений номер. Цікаве шоу. А пісню не можливо не прослухати до кінця.



8. Естонія. (24 місце, 44 бали)
Представниця Естонії Геттер Яані (Getter Jaani) - наймолодша учасниця "Євробачення-2011". Їй лише 18, проте зі своєю піснею "Rockefeller Street" їй вдалося пробитися до фіналу. Сама ж музика незвична і випадає "із формату" конкурсу. Можливо, саме цим вона і взяла "за живе" глядачів та журі.



9. Греція. (7 місце, 120 балів)
"Whatch my dance" - з таким закликом виступили представники Греції Лукас Йоркас (Loucas Yiorkas) та Стерео Майк (Stereo Mike). Виступ не сподобався. Звісно було зроблено непогане шоу, проте воно не перекривало недбалий вокал.



10. Росія. (16 місце, 77 балів)
Олексій Воробьев захищав честь Росії на цьогорічному конкурсі Євробачення із піснею "Get You". Приспів драйвовий. А от сама пісня не дуже. Та й поведінка співака аж надто брутальна. Що говорити - під кінець гарне враження від пісні перейшло в відверту неприязнь. Хоча, це можливо, особиста суб'єктивна думка автора.



11. Франція (15 місце, 82 бали)
Фаворит конкурсу за версією букмекерів, Аморі Васілі намагався підкорити Європу зі оперною піснею "Sonniu", що в перекладі означає "Мрія". Сама ж пісня, звісно, про кохання. Це не вперше, коли на Євробачення приїздять оперні співаки. Дарма, що глядачам не сподобалися вони жодного разу. А саме ця пісня заслуговує на увагу.



12. Італія. (2 місце, 189 бали)
Після 14-річної перерви, Італію на сцену Євробачення повернув Рафаель Гуалацци (Raphael Gualazzi), з композицією "Madness of Love". Слід зауважити, що співак сам був автором, продюсером та аранжувальником пісні. "Madness of Love" ви можете почути також як саундтрек до стрічки "Підручник кохання-3". Щодо виступу - лише овації! Нічого зайвого. Лише талант і неперевершена пісня.



13. Швейцарія. (25 місце, 19 балів)
"In Love For a While" - пісня, з якою Анна Россінеллі захищала честь Швейцарії. Пісня не погана, тільки на відмінну від інших, схожих на неї, не мала виразної родзинки.Хоча мала ряд унікальних моментів - невимушеність, легкість.



14. Великобританія. (11 місце, 100 балів)
Великобританія підготувала справжній сюрприз, відправивши на Євробачення-2011 популярну в минулому групу "Blue" з піснею "I can". Чи то хлопці мало проводили репетицій, чи то хвилювання, чи мало часу пройшло з моменту возз'єднання - не знаю, проте проспівали пісню погано...



15. Молдова. (12 місце, 97 балів)
Від конкурсантів можна очікувати чого завгодно, проте... Молдова ще раз довела, ми бачили далеко не все. А точніше, давно не бачили все. На "Євробачення" ця країна відправила рок-гурт "Zdob si Zdub" з піснею "So Lucky". Ну що ж, на колір і смак - товариш не всяк... Дивна пісня, та і сам номер дивно поставлений.



16. Німеччина. (10 місце, 107 балів)
Вона - не термінатор, проте знову з нами на "Євробаченні". Цьогоріч честь Німеччини знову відстоювала Лєна Маєр (Lena Meyer) з піснею "Taken by a stranger". Своєрідна пісня, своєрідне виконання. Хоча вже знятий кліп на цю пісню достатньо популярний.



17. Румунія (17 місце, 77 балів)
Румунію представляв гурт Hotel FM з піснею "Change". Приємна пісня, котра вписується в рамки "формату" конкурсу.



18. Австрія (18 місце, 64 бали)
R'n'B та поп-співачка Надін Байлер (Nadine Beiler) виступала від Австрії з піснею "The Secret is Love". Цікава, милозвучна, сердечна пісня. Але знову ж таки "звичайний формат". Ну що поробиш, європейському глядачеві подавай щороку все нове та неповторне... Хоча пісня дуже вдала.



19. Азербайджан. (1 місце, 221 бал)
Не на тих, панове букмекери, робили ви свої ставки! Нігяр Джамал та Ельдар Гасімов (Nigar Jamal, Eldar Gasimov) зі своєю композицією "Running Scared" підкорили не лише серця своїх фанів, а й серця мільйонів глядачів Європи зі своєю романтичною баладою.



20. Словенія (13 місце, 96 балів)
Цьогоріч Словенію представляла Майя Кеуц ("Maja Keuc") з піснею "No one". Цікава, незвична пісня. Гарний голос, добре виконання - але... Але... Чогось бракувало.



21. Ісландія. (20 місце. 61 бал)
Не зважаючи на історію національного відбору в Ісландії, популярні у Ісландії виконавці - всі учасники нещодавно створеного гурту "Sjonni's Friends" виконали пісню "Coming Home" про швидкоплинність часу та непередбачуваність життя.



22. Іспанія. (23 місце, 50 балів)
Люсія Перез (Lucia Perez) з піснею "Que me quiten lo bailao" виступала від Іспанії. Не до кінця виразний хіт не зміг розкрити усі вокальні спроможності співачки. Зате номер можна назвати найбільш "рукомахним".



23. Україна. (4 місце, 159 балів)
Наша представниця Міка Ньютон своєю піснею "Angel" не зачепила. Єдине, на що було цікаво дивитись (зауважте, саме дивитись, а не слухати на пісенному конкурсі!), так це на пісочну анімацію Ксенії Симонової. За що їй велика дяка за врятовану честь та гідність нашої держави.



24. Сербія. (14 місце, 85 балів)
Даніца Радойчіч, відома також як Ніна (Nina) представила Сербію. Що можна сказати? Знову ж таки середня пісня з середнім вокалом. У конкурс повністю "вписується".



25. Грузія. (9 місце, 110 балів)
Останніми за порядковим номером, та не останніми за підсумковим результатом, виступили представника Грузії гурт "Eldrine" з піснею "One more Day". Чимось віддалено нагадало Туреччину в минулому році... Але, на жаль, лише віддалено.



Отже, результати є, переможці названі, місця розподілені. Залишається сказати фінальне слово. Переможець гідний перемоги. Кожен конкурсант пройшов чималу школу підготовки, набрався досвіду, зміг показати себе перед мільйонами глядачів. Сподіваємось, що в наступному році пісні будуть кращі, а голосування прозорішим. Ще раз вітаємо Азербайджан з перемогою!

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar