Меню
Хай лине пісня над селом! Круглоозерці 190 років!
  • Тематика:
  • Публікація:
    03.06.2012
  • Переглядів:
    1741
  • Рейтинг:
    0.0/0
Круглоозерка – край наш степовий,
Привітне чорноморське побережжя.
Тут дме із моря вітер запашний,
Навкруг поля – таврійський степ безмежний.

У цьому році – нашому рідному селу виповнилося 190 років з дня заснування. Засновником села був Вільгельм Рув’є, і назване воно було на честь його доньки Клари. В 1946 році за Наказом Верховної Ради України село Кларівка було переіменоване на село Круглоозерка.

Незважаючи на проливний дощ, який стрічав наших шановних гостей, у фойє була напрочуд світла та радісна атмосфера, чудові виставки місцевих майстрів: Коломійця В.В., Калікіної Т.М. та Калікіної М.В., Коломієць В. М. та Гупалюк Н. М. – керівників гуртків Будинку культури, а також їх гуртківців, Візінської В.В., фотовиставки Дзісь О.М. та Головко О.І. Все фойє було прикрашене яскравими гельовими кулями. З цікавістю люди розглядали фотовиставку під назвою «Сторінками історії», де були зібрані старі фото з фрагментами села.


Відкриття урочистого концерту


Чудове дійство розпочалося із запрошення учнями школи самої Клари. І полилась пісня, мережена сторінками історії… прожитими роками… переболілими воєнними роками, дійство яких на сцені викликало сльози на очах у глядачів. Зал підвівся, коли майбутню ниву засівати вийшов механізатор, передовий комбайнер Попік М. Д. з двома онуками – Людмилкою та Миколкою, яким виповнилося два роки.

Нехай сьогодні разом з дідом
Майбутню ниву засіва дитя.
Нехай завжди ми будем з хлібом,
Бо пісня й хліб – то скарб життя.


Передовий комбайнер Попік М. Д. з двома онуками – Людмилкою та Миколкою


І завершилась урочиста частина святкового дійства утворенням родового дерева та виходом великої кількості дітей з гельовими кулями, які було випущено у небо разом із Кларівкою. У концертній програмі взяли участь подружжя Дзісів Олени та Олександра, подружжя Чіпків Ольги та Сергія, сестер Красюкових – Ольги та Оксани, матері і сина – Пархоменко Світлани та Юрія, соліста Віктора Котрашенко, ансамблів «Журавка» та «Калинонька», танцювальних колективів - «Шарм» та «Перлинки». Вітали нас сусіди: народний ансамбль «Степовичка» та юні солісти Новофедорівського будинку культури.


Народний ансамбль «Степовичка»


По закінченню відбулося урочисте відкриття спортивної зали та проводилися спортивні змагання, а у фойє були виставлені від округів столи для частування.


Столи частування від округів


Увечері Будинок культури чекав знову гостей на виставу О. Коломійця «Фараони», по закінченні якої був випущений святковий феєрверк та відбулося народне гуляння.


Фрагмент із вистави "Фараони"


Хай буде мирним небокрай, хай сонце в небі сяє,
І чарка, й шкварка, й коровай, і хай душа співає,
Хай лине пісня над селом, хай колосяться ниви,
Комори повняться добром і ВИ були щасливі!

Автор: Олена Дзісь, учитель Круглоозерської ЗОШ

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar