Меню
Дубровник – місто вражаючих краєвидів
Дубровник – це місто приголомшливої архітектури та один із найвідоміших морських курортів світу.

Це місто має високі мури, вулички без автівок, червону черепицю, кам'яні будинки. І все це на березі чистого моря. Рівні ряди човнів – обов'язкове доповнення. Усі красиві будівлі міста – це спадок багатого минулого. Свого часу Дубровник був містом-державою і конкурентом Венеції. Приголомшлива архітектура залишилася на згадку від пращурів, які любили торгівлю, дипломатію, мистецтво й науку.

Дубровник – це передусім морський курорт. З літа і до середини осені туристи окуповують десятки пляжів. Ті, кому нудно просто купатися і засмагати, можуть обрати груповий тур на каяках. Повільно обійдете місто морем і заодно детально роздивитеся його оборонні споруди. Подорож тривалістю в півдня завершується на пляжі Бетіна. Це пляж-печера, райський куточок для дайверів.

Особливий шик у Дубровнику – це полежати на пляжі Баньє. Він за кілька кроків від історичного центру міста. Подорож до Дубровника буде неповною, якщо не пройтися по фортах та захисних вежах. Звідти відкриваються неймовірні панорами міста. А якщо є бажання і захочеться піднятися ще вище, то сідайте у фунікулер біля північних мурів. Він відвезе на найвищу точку Дубровника – гору Сирдж, де можна пообідати в ресторані.

А більшість часу можна провести у Старому місті. Годинами можна бродити вузенькими вуличками, розглядаючи колишні палаци, церкви, які діють століттями, і вежі з годинниками, що показують найточніший час.

Схожі матеріали

    22.03.2011, 23:33:40
    Дар'я з Хорватії заспіває "Celebrate" у Дюсельдорфі

Популярні теми

19.06.2018, 07:38:31
Захоплюючий номер українців на шоу America's Got Talent
02.06.2018, 10:43:50
День Круглоозерки 2018
07.02.2018, 19:21:41
Один знімок, але різне сприйняття
21.09.2017, 11:01:12
Піаніст із Стамбула та його музика для котів

Коментарі

avatar